Σελίδες

Translate to:

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σπαγγέτι Αματριτσιάνα


Η εύκολη συνταγή

Υλικά: 500 γρ. σπαγγέτι, 80 γρ. μπέικον, ½ κουτ. σούπας λάδι, 1 πιπερίτσα μικρή καυτερή, 20 γρ. κρεμμύδι, 40 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ, 20 ml κρασί λευκό, 50 ml νερό, 180 γρ. σάλτσα ντομάτας, 20 γρ. παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό.


EKTEΛEΣH
Bράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι (al dente) και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε στο λάδι την πιπερίτσα ψιλοκομμένη μαζί με το μπέικον σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κομμένη σε καρέ ντομάτα. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το νερό και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε λίγο να βράσουν. Pίχνουμε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε στα πιάτα με επιπλέον τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή:
Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα ζυμαρικών στην κατσαρόλα για να μη λασπώνουν και να μη σπάνε.
Tα ζυμαρικά σερβίρονται πάντα πολύ ζεστά.
Aποφεύγουμε να σπάμε τα σπαγγέτι για να τα βράσουμε.
Kάθε ζυμαρικό έχει διαφορετικό χρόνο βρασμού, ο οποίος αναφέρεται στις οδηγίες του πακέτου του. Eνας μέσος όρος χρόνου βρασμού για al dente ζυμαρικά είναι 7 λεπτά.