Σελίδες

Translate to:

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σπαγγέτι Αματριτσιάνα


Η εύκολη συνταγή

Υλικά: 500 γρ. σπαγγέτι, 80 γρ. μπέικον, ½ κουτ. σούπας λάδι, 1 πιπερίτσα μικρή καυτερή, 20 γρ. κρεμμύδι, 40 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ, 20 ml κρασί λευκό, 50 ml νερό, 180 γρ. σάλτσα ντομάτας, 20 γρ. παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό.

Λεμονάκι μυρωδάτο!



Όταν το χαρακτηριστικό άρωμα της ανθισμένης λεμονιάς πλανιέται στην εξοχή, τους κήπους και τους δρόμους των πόλεων, ξέρουμε με σιγουριά ότι η άνοιξη δεν αργεί!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μπρουσκέτα με σκορδάτες γαρίδες και τυρί κρέμα


H εύκολη συνταγή
  
Υλικά:
1/2 μπαγκέτα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 10 γαρίδες, 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, 1/2 φλ. φρέσκο τυρί κρέμα, λίγη ρόκα, λίγο αλάτι


Yoghurt dip (Tzatziki), Fish roe salad (taramosalata), Cheese salad (tirosalata)


Yoghurt dip (Tzatziki)
4 servings: 1 cup strained yoghurt, 1 medium cucumber, 2 (or more) garlic cloves to taste, 1 tbsp olive oil, and 4-5 drops lemon juice, salt.  

Peel the cucumber and grate (as for carrots) onto a clean towel. Press to remove juices. Put yoghurt in a bowl, add well-drained cucumber, grated garlic and mix well. To this mixture add the oil, salt and lemon juice. Refrigerate Serve cold. 

Fish roe salad (taramosalata)


6 servings: 150 gr. fish roe (tarama), 5 slices of stale bread, 1 large onion grated, juice of 2 lemons, A few lettuce leaves, 2 cups olive oil.  

Place the fish roe in a bowl and beat with mixer for a few minutes. Remove crusts from bread, soak bread in water and then squeeze out excess water. Add bread gradually to the fish roe, and then the oil, onion and lemon juice, mixing constantly. Place the lettuce leaves on a platter and serve the taramosalata on top.  

Cheese salad (tirosalata) 

4 servings: 200 gr. Marouri, anthotiro or other unsalted cheese, 150 gr. Blue cheese, 150 gr. Grated graviera, 1 tsp mustard, few drops of lemon juice.  

Grate the manouri and place in a bowl. Add the remaining ingredients, mix well and serve garnished with cucumber slices. 

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τομάτες: Τα υπέροχα «φρούτα»



Οι Τομάτες βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο τραπέζι μας και καταναλώνονται με πολλούς τρόπους: σαλάτα, κύριο πιάτο, σάλτσα, μέσα σε άλλα φαγητά όπως η πίτσα. Φρέσκες, αποξηραμένες (λιαστές), κονσέρβα, πελτές ή χυμός, είναι μερικές από τις μορφές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα μας.
Από πού προήλθε αυτός ο καρπός; Φαίνεται ότι πρωτοεμφανίστηκαν στην Νότια Αμερική, στην περιοχή των Άνδεων, αλλά καλλιεργήθηκαν συστηματικά στη Β. Αμερική (ΗΠΑ). Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Village salad (Horiatiki slata)


6 servings:

3 ripe red tomatoes, 1 cucumber, 1 medium onion, 2 green peppers, 12 black olives, 180 gr feta cheese, 2 tbsps vinegar, Oregano, salt
Wash and slice tomatoes and peppers. Peel cucumber and onion and slice. Arrange vegetables in a salad bowl and sprinkle with salt and oregano. Put the olives and feta cheese chunks on top pour over oil and vinegar.

Μελιτζάνες με πατάτες γιαχνί


Η συνταγή της ημέραςΥλικά:
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 μελιτζάνες φλάσκες
6 μεγάλες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2-3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Ώρα για καφεδάκι!


Ο αγαπημένος μας παραδοσιακός καφές φτιάχνεται κυρίως από ποικιλίες Arabica Santos & Rio με την προσθήκη μας μιας ινδικής συνήθως Robusta. Η κάπως γλυκιά του γεύση οφείλεται στο καβούρντισμα του που γίνεται σε μηχανήματα χωρίς αέρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά ο κόκκος από έξω και μέσα να μένει λίγο άψητος.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πολύχρωμη σαλάτα με μαυρομάτικα


Πλήρες γεύμα, δροσερή, και καλοκαιρινή, αυτή η σαλατίτσα είναι μια καλή προσθήκη στις συνταγές σας και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους τις ζεστές μέρες!  

Τι ξέρουμε για την κουκιά;



Η κουκιά καλλιεργείται για τους καρπούς της. Τα φύλλα της είναι σύνθετα πτερωτά, τα άνθη της μοιάζουν με αυτά της μπιζελιάς. Είναι χρώματος λευκού ή μοβ έχοντας μια χαρακτηριστική μαύρη κηλίδα σε κάθε πέταλο. Το ύψος του φυτού φτάνει το 1 μέτρο και η συγκομιδή των καρπών είναι σχετικά εύκολη αφού ο βλαστός του είναι ίσιος ενώ στα περισσότερα άλλα ειδή των ψυχανθών είναι περιεστραμμένος.