Σελίδες

Translate to:

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Λεμονάκι μυρωδάτο!



Όταν το χαρακτηριστικό άρωμα της ανθισμένης λεμονιάς πλανιέται στην εξοχή, τους κήπους και τους δρόμους των πόλεων, ξέρουμε με σιγουριά ότι η άνοιξη δεν αργεί!

Τα λεμόνια όμως, δεν μας χαρίζουν μόνο το άρωμα τους. Στην Ελλάδα, με τη μεγάλη παραγωγή λεμονιών, ιδιαίτερα στο νομό Κορινθίας, χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
Το κιτρικό οξύ καθώς και η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν, τους δίνουν πολύτιμες αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Για την άμεση αντιμετώπιση μικροεγκαυμάτων, στάξτε χυμό λεμονιού στην προσβεβλημένη περιοχή. Ακόμα, το λεμόνι έχει αιμοστατικές ιδιότητες π.χ. σε ρινορραγίες ή τραυματισμούς τοποθετούμε ένα κομμάτι βαμβάκι ποτισμένο με χυμό λεμονιού στην πληγή. Σε κάθε περίπτωση, η επούλωση θα γίνει ταχυτέρα.
Ο χυμός λεμονιού χρησιμοποιείται για τον πονόλαιμο, τον βήχα και το κρύωμα. Ο χυμός μισού λεμονιού μέσα σε πικρό καφέ, ανακουφίζει το στομάχι μας από τις συνέπειες μιας οινοποσίας! Και φυσικά, τίποτα δεν μας ξεδιψάει το καλοκαίρι καλύτερο από μια φρεσκοστιμμένη και δροσερή λεμονάδα!
Η ιδιότητα του λεμονιού να λευκάνει, το κάνει απαραίτητο στο νοικοκυριό:
1.       Αναμείξτε χυμό λεμονιού με νερό και χρησιμοποιήστε το για την αφαίρεση λεκέδων από επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου.

2.       Αν διαλύσουμε αλάτι ή μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού, μπορούμε να καθαρίσουμε χάλκινα και μπρούτζινα σκεύη καθώς και ανοξείδωτα. Ακόμα, αυτό το μίγμα αφαιρεί λεκέδες σκουριάς.

3.       Ένα πιατάκι με χυμό λεμονιού διώχνει κατσαρίδες και μυρμήγκια.

4.       Ελαιόλαδο μαζί με λεμονοχυμό μας δίνει ένα έξοχο γυαλιστικό επίπλων.

5.       Τακτικό πέρασμα των χεριών μας με μια λεμονόκουπα τα λευκαίνει, ενώ αν αναμείξουμε χυμό λεμονιού με γλυκερίνη από το φαρμακείο, έχουμε μια φτηνή αλλά πολύ αποτελεσματική θεραπεία για ξηρές επιδερμίδες.