Το σπιτικό γλυκό του Νικόλαου Βλάχου ξετρελαίνεται μικρούς και μεγάλους! Αυτό το γλυκό δεν έχει όνομα και ήταν παλιά συνταγή της γιαγιάς μου!
Σερβίρεται ιδανικό με λίγο κανέλα!!!
4 βήμα για την κρέμα σαντιγί:
5 βήμα για τα αμύγδαλα:
Καλή Επιτχία!!!
------------------------------------------------------------------------
The home-made sweet of Nikolaos Vlachos, they will enthuse children and adults! This sweet has no name and was old recipe of my grandmother! Serve up adding with a little cinnamon!
Step 1 in the aluminium baking tin:
Wheat rusks, cinnamon
Σερβίρεται ιδανικό με λίγο κανέλα!!!
Φρυγανιές σταρένιες
Κανέλα τριμμένο
2 βήμα για την σιρόπι:
1 & μίσο ποτήρι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μια φλούδια λεμονιού
Ανακατεύετε ελαφρά και συχνά, αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά, ρίχνετε το σιρόπι στο αλουμίνιο ταψί, επάνω στις φρυγανιές σίγα-σίγα και όμορφα.
3 βήμα για την κρέμα βανίλιας στιγμής:
2 σακουλές κρέμα άνθος αραβόσιτου στιγμής
2 ½ φλιτζάνια φρέσκο γάλα
Χτυπήστε το μίγμα με μιξέρ για 2-3' λεπτά μέχρι να πήξει καλά. Αδειάστε την κρέμα επάνω στις φρυγανιές, απλώνετε με κουτάλι σίγα - σίγα και όμορφα.
4 βήμα για την κρέμα σαντιγί:
1 κουτί κρέμα σαντιγί
2 κουτάλια άχνη ζάχαρη
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
Λίγο λικέρ κουμ κουάτ Κέρκυρας ή κονιάκ
Χτυπήστε την σαντιγί με μιξέρ για 6-7' λεπτά μέχρι να πήξει καλά. Αδειάστε την σαντιγί επάνω την κρέμα και απλώνετε.
5 βήμα για τα αμύγδαλα:
Βράζετε για λίγα λεπτά και ξεφλουδίξετε τα αμύγδαλα. Χτυπήστε με μπλέντερ τα αμύγδαλα για 3-4 φορές. Τηγανίσετε τα κομματιασμένα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζετε τα κομματιασμένα αμύγδαλα και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες!
Σερβίρετε και αν θέλετε να προσθέσετε λίγο κανέλα!!!
Καλή Επιτχία!!!
The home-made sweet of Nikolaos Vlachos, they will enthuse children and adults! This sweet has no name and was old recipe of my grandmother! Serve up adding with a little cinnamon!
Step 1 in the aluminium baking tin:
Wheat rusks, cinnamon
Step 2 for the syrup:
1 & half glass of water
1 cup sugar
A lemon peel
Stir lightly and often, let it boil for few minutes.
Pour the syrup in the aluminium baking tin over in the wheat rusks slowly and beautifully.
Step 3 for the cream instant with flavour vanilla:
2 sachets pudding & pie filling
2 and half cups fresh milk
Using with mixer and stir the mixture for 2-3' minutes until pudding sets. Pour the pudding over the wheat rusks, spread it with spoon slowly and beautifully.
Step 4 for the whipped cream:
1 whipped cream box
2 tablespoons caster sugar
Half cup fresh milk
A little koumquat liqueur from Corfu or brandy
Using with mixer and stir the whipped cream for 6-7' minutes until setting of whipped cream. Pour the whipped cream over the pudding and spread it.
Step 5 for the almonds:
Boiling the water for few minutes and peel it the almonds.
Using with blender the almonds for 3-4 times.
Fry pieces of almonds over low fire until gonden.
Sprinkle pieces of almonds and let in the fridge for 2 hours!
Serve and if you want to add a little cinnamon!
Good Lucky!!!