Σελίδες

Translate to:

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κορμός Μωσαϊκού με σιρόπι σοκολάτας




Αυθεντική γεύση, μοναδική! το Μωσαϊκό είναι αγαπημένο από όλες τις ηλικίες! Και είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Απολαύστε τα στο πρωινό για ένα δυνατό ξεκινημα, αλλά και κάθε στιγμή της ημέρας!


Υλικά για Μωσαϊκό:

1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 225g
1 κούπα νερό
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 ½ κ.σ. άνθος αραβοσίτου
2 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
1 βανίλια σκόνη
Σιρόπι σοκολάτας για σερβίρισμα  

Εκτέλεση:

1.       Βάζουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα να λιώσει.
2.       Προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, και το τέλος το άνθος αραβοσίτου.
3.       Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να πήξει.
4.       Σπάμε το ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με τα χέρια, και το αναμιγνύουμε σε ένα μπολ με το μίγμα.
5.       Μια μικρή φόρμα και την καλύψουμε με μεμβράνη και αδειάσουμε μέσα στη φόρμα το μίγμα αυτό και το φτιάχνουμε κορμό. 
6.       Τον βάζουμε στην κατάψυξη και τον διατηρούμε εκεί. 

Σερβίρισμα:

Κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια όσο είναι ακόμα παγωμένος και περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς!  

·         Συμβουλή:

·         Το κ.σ. είναι κουτάλι σούπας (μεγάλο κουτάλι)
·         Το κ.γ. είναι κουταλάκι του γλυκού (μικρό κουταλάκι)
Καλή επιτυχία!