Σελίδες

Translate to:

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ / CORFU PASTITSADA


Η Κερκυραϊκή Παστιτσάδα στο πιάτο σας! Μια πεντανόστιμη συνταγή από την μαγική Κέρκυρα! Πριν πολλά χρόνια που δούλευα στην Ταβέρνα «Η Ομίχλη» και το φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα!!!






Κόκορας Παστιτσάδα Κέρκυρας:

1 ½ κιλό κόκορα σε κομμένες μερίδες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο  
4-5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάλι ντομάτα πελτέ
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 γαρίφαλα
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
1 φύλλο δάφνη
1 κουταλάκι χοντρό αλάτι
1 μακαρόνια No5
Κεφαλοτύρι τριμμένο

Βήματα:  

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε τον κόκορα να καβουρδιστεί καλά από όλες τις πλευρές

Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα να καβουρδιστούν κι αυτά

Μετά ρίχνουμε το άσπρο κρασί, το αφήνουμε να πάρει λίγα λεπτά και μετά βάζουμε ζεστό νερό να σκεπάσουμε το κόκορα

Μετά ρίχνουμε το αλάτι, το κόκκινο καυτερό πιπέρι, το μαύρο πιπέρι, την δάφνη, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα και το ντομάτα πελτέ , το ντομάτα ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να βράσει και να σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου για 1 ώρα και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Rooster with Spaghetti from Corfu

1 ½kg rooster, cut in serving portions
1 cup tea virgin olive oil (not cups)
4-5 large onions, finely chopped
4-5 cloves of garlic, finely chopped
1 tablespoon tomato paste
2 ripe tomatoes, peeled & finely chopped
1 wineglass of white wine
1 teaspoon red hot pepper
1 teaspoon freshly ground pepper
5-6 cloves
A pinch of cinnamon powder
1 bay leaf
1 teaspoon coarse salt
1 kg of spaghetti No5
Grated kefalotiri cheese
Steps:
Put oil in saucepan and let it burn. Add the rooster to roast well on all sides then add the onions and garlic chopped, then add the white wine and let it take a few minutes and then put it hot water to cover the rooster, then add the coarse salt, the red hot pepper, the black pepper, the bay leaf, the cloves, the cinnamon, the tomato paste, and the chopped tomatoes, allow to boiled and cover the pot and simmer the rooster until is tender well about 1 hour and the sauce thickens. Serve and sprinkle with plenty of grated cheese!

Good luck and good appetite!