Σελίδες

Translate to:

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ GOUNDA



Υλικά:
1 πακέτο χρυσή ζύμη σφολιάτα (850 γρ.),
800 γρ. πατάτες,
180 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο,
360 γρ. τυρί Γκούντα τριμμένο,
200 ml κρεμά γάλακτος, 
2 αυγά, λίγο λαδί.



Εκτέλεση:
1)     Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτα σε αντικολλητικό ταψί. 
2)   Από πάνω τοποθετείτε σε στρώσεις τις κομμένες πατάτες – αφού τις έχετε σοτάρει σε λίγο λαδί – και το μπέικον και πασπαλίζετε με το τυρί γκούντα και το αλατοπίπερο.
3)   Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα.
4)   Σκεπάζετε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας. 
5)    Πιέζοντας τις άκρες με τα χέρια σας προκειμένου να ενωθούν. 
6)   Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο από το μείγμα κρέμας και αυγών.
7)    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 45 – 50΄ λεπτών στους 200 oC μέχρι να ροδίζουν.