Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011
Yoghurt dip (Tzatziki), Fish roe salad (taramosalata), Cheese salad (tirosalata)
Yoghurt dip
(Tzatziki)

Peel the cucumber and grate (as for carrots) onto a clean towel. Press
to remove juices. Put yoghurt in a bowl, add well-drained cucumber, grated
garlic and mix well. To this mixture add the oil, salt and lemon juice.
Refrigerate Serve cold.
Fish roe salad (taramosalata)

Place the fish roe in a bowl and beat with mixer for a few minutes.
Remove crusts from bread, soak bread in water and then squeeze out excess
water. Add bread gradually to the fish roe, and then the oil, onion and lemon
juice, mixing constantly. Place the lettuce leaves on a platter and serve the
taramosalata on top.
Cheese salad (tirosalata)

Grate the manouri and place in
a bowl. Add the remaining ingredients, mix well and serve garnished with
cucumber slices.
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011
Τομάτες: Τα υπέροχα «φρούτα»

Από πού προήλθε αυτός ο καρπός; Φαίνεται ότι
πρωτοεμφανίστηκαν στην Νότια Αμερική, στην περιοχή των Άνδεων, αλλά
καλλιεργήθηκαν συστηματικά στη Β. Αμερική (ΗΠΑ). Ανήκουν στην ίδια οικογένεια
με τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Village salad (Horiatiki slata)
6 servings:
3 ripe red
tomatoes, 1 cucumber, 1 medium
onion, 2 green
peppers, 12 black
olives, 180 gr feta
cheese, 2 tbsps
vinegar, Oregano,
salt
Wash and
slice tomatoes and peppers. Peel cucumber and onion and slice. Arrange
vegetables in a salad bowl and sprinkle with salt and oregano. Put the olives
and feta cheese chunks on top pour over oil and vinegar.
Ώρα για καφεδάκι!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011
Τι ξέρουμε για την κουκιά;

Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)